“Hoe duur is de ui?”

Het is enkele burgers opgevallen, dat zij geen uien kunnen vinden in de winkel. “Het is niet vandaag, maar al een aantal dagen dat ik geen ui kan vinden”, zegt Elga tegen een redactrice van Dagblad Suriname bij een supermarkt. 

“Eerst was het knoflook en ui, maar nu zijn het alleen uien. Het is voor mij geen basisproduct, maar ik gebruik het in al mijn gerechten voor een smaak. Maar, het was wel moeilijk voor mij om deze dagen zonder uien te koken”, zegt Elga. “Zodra de winkel uien zet gaat het snel op, dus als je uien wilt moet je net daar in de winkel staan tot de levering. De prijzen zijn ook om te schrikken, op de markt vind je een kilo uien voor tussen SRD 70 en SRD 85 en in de winkel – als zij toevallig hebben – tussen de SRD 45 en 50 SRD. Ik hoop niet dat de prijs naar SRD 100 gaat voor een kilo.”

Een man zegt, dat hij zich niet zo druk maakt over de schaarste aan ui en  knoflook. “Ik kan zonder die producten. De basis dingen voor mij zijn melk, brood en beleg. Als de twee producten er vol op zijn koop ik het, maar ik ga geen SRD 50 betalen en ook geen SRD 75. Ik doe liever iets belangrijker.”

Een winkelierster geeft aan dat zij niet veel uien krijgt voor de verkoop, maar waarom niet weet zij niet. “Zodra ik het krijg gaat het snel op. Ik heb ook enkele klanten die alles in een keer kopen, ik moet dan ook weer wachten tot ik weer krijg voor de verkoop. Al ik vraag wat de grondige reden is waarom ik weinig uien krijg voor de verkoop, kan er niet veel gezegd worden en wat ik hoor zeg ik ook aan mijn klanten. Maar, je kan vaak ook niet veel zeggen, niet een ieder gelooft de winkelier, als de winkelier zelf.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!