Nickerie krijgt moderne visaanlandingsplaats in Nieuw Nickerie

President Chandrikapersad Santokhi heeft zaterdag aan de Van Idsingastraat in Nieuw Nickerie het naambord onthuld voor een nieuwe moderne visaanlandingsplaats ofwel visafslag.

Voorzitter Abbas van het visserscollectief in Nickerie zei bij de onthulling ervan overtuigd te zijn, dat de nieuwe faciliteit een enorme boost zal geven aan de economische ontwikkeling in het district. Hij zegt dat er per vangst met een SK-boot ongeveer 500 kilogram vis kan worden binnengebracht. Twee wekelijks verwacht hij 30 van zulke boten die de vissershaven zullen aandoen om hun vis te verwerken.

Minister Prahlad Sewdien van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) zei, dat 80 procent van Suriname’s visvangst wordt geëxporteerd, “maar export is niet meer zo makkelijk. Er komen steeds meer internationale regels waaraan voldaan moet worden, om te mogen exporteren”. Hij doelde op onder andere eisen op het gebied van veiligheid, hygiëne, gedegen management van visserijgronden en gedegen faciliteiten. 

In Nickerie wordt aan geen van die eisen voldoen. De op te zetten visaanlandingsplaats zal ook beschikken over faciliteiten voor verwerking, opslag en koeling van vis.

President Santokhi: “Als wij ons in Suriname meer gaan richten op visverwerking zullen wij meer verdienen.”

error: Kopiëren mag niet!