Toewijzing percelen annex Openluchtmuseum conform besluit Raad van Ministers

Minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer, GBB,  verduidelijkte dinsdagmiddag in het parlement, dat de toewijzing van percelen rond het Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam geheel conform een besluit is van de Raad van Ministers gedateerd 9 juni vorig jaar. Het gaat om een achttal percelen waar overheidsdienstwoningen op staan die meer dan 20 tot 35 jaren zijn bewoond door de aanvragers van de percelen. 

Het toewijzen en de overdracht van dienstwoningen is geen nieuwigheid. De aanvraagprocedures voor percelen met daarop de oude dienstwoningen hebben via de normale weg hun weg gevonden via het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) aan het ministerie van GBB. De Raad van Ministers heeft in juni vorig jaar goedkeuring gegeven voor de toewijzing van de aanvragen. 

Minister Vorswijk rechtvaardigt het toewijzingsbesluit door aan te geven, dat het om burgers gaat die jaren hun krachten hebben gegeven aan het ministerie van OWC en meer dan 20 tot 35 jaren in de dienstwoningen wonen. Ze hebben in de woningen geïnvesteerd door ze te onderhouden en te renoveren.

Indien gepropageerd wordt, dat elke burger recht heeft op een perceel, dan ziet minister Vorswijk niet in wat de zonde is die ze heeft begaan om de bewuste perceelaanvragen toe te wijzen. Het gaat om percelen variërend van 300 tot 980 vierkante meter.

SS

error: Kopiëren mag niet!