Dierenartsen ingezet voor vleeskeuringen, vanaf vandaag weer slachtingen

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft vanaf gisteren, woensdag 4 januari, enkele dierenartsen ingezet om vleeskeuringen te doen. Vanaf vandaag vinden er weer slachtingen plaats bij de slachthuizen. De dreiging voor een mogelijke vleesschaarste is hiermee afgewenteld. 

Vanaf  begin deze week hebben de slachthuizen geen slachtingen kunnen verrichten, omdat de keurmeesters van de veterinaire dienst bij LVV in actie zijn. De actie van de keurmeester heeft te maken met hun inpassing in de nieuwe FISO-loonreeks (Functie Informatie Systeem van de Overheid) van 2008. De regering heeft in een missieve de inpassing in de FISO-loonreeks goedgekeurd, maar de uitvoering laat naar het oordeel van de keurmeesters te lang op zich wachten. 

Vorig jaar juni hebben ze al acties gevoerd. De acties werden toen opgeschort nadat het ministerie van Binnenlandse Zaken beloofde de beschikkingen in orde te maken. Dat proces is naar verluidt gaande en bevindt zich in een eindfase. 

De keurmeesters aangesloten bij de Algemene Bond van Personeel van LVV staan nu erop, dat ze eerst de beschikkingen in handen willen hebben, alvorens hun acties op te schorten. Om een dreigende vleesschaarste te voorkomen heeft LVV besloten enkele dierenartsen vrij te maken voor de vleeskeuringen. 

Gisteren kon men bij Sure Beef (voormalig abattoir) weer vee aanbieden, en vanaf vandaag wordt er weer geslacht.

SS

error: Kopiëren mag niet!