“Belastingdienst Suriname heeft ondersteuning iedereen nodig om BTW tot succes te maken”

De Belastingdienst Suriname is zich nu al enige tijd aan het voorbereiden op de implementatie van de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) die op 1 januari is ingegaan. 

Op donderdag 29 december 2022 is er een aanpassing van de Wet BTW aangenomen in De Nationale Assemblée. 

“Als Belastingdienst is het onze taak zo goed mogelijk invulling te geven aan wat er door DNA en de regering is besloten. Hetzelfde geldt voor de onlangs aangenomen wetsaanpassingen. De Belastingdienst werkt hard verder aan de uitvoering van de BTW”, aldus de dienst in een persverklaring, “ook na 1 januari 2023”. 

Ondernemers hebben nog steeds de ruimte om zich te registreren via de website van de Belastingdienst en vanaf maandag 2 januari weer bij de kiosk van de Belastingdienst, aan de Van Sommelsdijckstraat 27.
“Wij vragen alle ondernemers om na te gaan of ze zich verplicht moeten registreren en dit zo snel mogelijk te doen. Informatie hierover is te vinden op www.belastingdienst.sr.

Met de ondernemers zal de Belastingdienst hierover in nauw contact blijven. Ook zal de algemene bewustwordingscampagne aanzienlijk worden uitgebreid, zodat de werking van BTW duidelijk wordt voor heel Suriname. 

“De Belastingdienst Suriname heeft de ondersteuning van iedereen nodig om de BTW tot een succes te maken. Dank alvast en laten wij het samen doen!”

error: Kopiëren mag niet!