SLM vliegt binnenkort weer met eigen Boeing 737-800

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij  (SLM) vliegt binnenkort – na twee jaar – weer met een eigen vliegtuig, een Boeing 737-800, die wordt ingezet op regionale routes. Het toestel is voorzien van een nieuw kleurenschema dat de Surinaamse identiteit onderstreept. Dit meldt de SLM zaterdag 19 december in een uitgebracht communique.  

Ondanks financiële problemen is de SLM er in geslaagd weer een toestel te leasen, via AerCap.

Het toestel staat nu nog in Arizona (VS), waar de laatste inspecties en testvluchten plaatsvinden. “De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om dit toestel binnen te halen”, aldus de luchtvaartmaatschappij in haar verklaring.

De Boeing 737-800, met registratie PZ-TCV, draagt een nieuw kleurenschema, waarbij de winglets zijn voorzien van de Surinaamse vlag. 

De 737 wordt onder andere ingezet op de belangrijke route naar Miami, waarvan American Airlines zich volgend jaar terugtrekt. Vluchten naar Schiphol worden nog steeds met een van Airhub Airlines gehuurde ex-KLM Airbus A330 uitgevoerd.

Andy Vliese, woordvoerder van de SLM, laat in een reactie aan Dagblad Suriname weten, dat nog niet bekend is wanneer de Boeing start met vluchten vanaf de J.A. Pengelluchthaven. Over het huren van een vliegtuig bij Airhub Airlines van Malta zegt Vliese: “Ik denk dat zodra de SLM kan vliegen met het eigen toestel er geen behoefte meer bestaat om in te huren by Airhub, tenzij de noodzaak dat eist.”

PK

error: Kopiëren mag niet!