“Gi Pasi meki den yunguwan no go lasi”

De organisatie PUSH Forward had deze week in verband met Kinderdag, de lancering van het “familiebordspel Pasi”, dat ontworpen is door de ondervoorzitter van de organisatie Joan Watkin. Het bord met een formaat van 2.50 x 3.50 meter is door PUSH Forward geschonken aan de Paramaribo ZOO. 

Ook heeft de schenking van borden van 90 x 60 centimeter aan de vier instellingen Stichting liefdevolle handen, Brasa MI, Stichting geloof en nieuw leven en Maria Hofje plaatsgevonden. Het geheel is gefinancierd door Rotary Club Paramaribo Central. 

De oproep van Stichting PUSH Forward is: “Ouders breng uw kind naar de Paramaribo ZOO om mee te doen aan dit spel, zodat het spelenderwijs waarden en normen kan aanleren.”

Volgens de stichting is PASI het nieuwste familiebordspel, erg educatief en recreatief. “Het werkt preventief en is drempelverlagend in het creëren van ruimte om belangrijke en diepgaande opvoedingsissues luchtig te bespreken. PASI, hetgeen staat voor levensweg, is gebaseerd op gangbare normen en waarden in de samenleving. Het vormt een tegenwicht op de invloeden die via sociale media binnenkomen.”

“Het werkt positief op de gezinshand en gaat individualisering en vereenzaming van onze kinderen tegen. In dit spannend bordspel wordt negatief gedrag afgestraft en positief gedrag beloond. Het nodigt de spelers uit tot nadenken over keuzemogelijkheden. PASI is uiteraard niet alleen in familie of gezinsverband te gebruiken, maar zeker ook op scholen, in verenigingsverband en bij recreatieve evenementen”, aldus de stichting.

PASI bestaat uit een bord met 68 velden, 4 pionnen en 1 scoresteen. Indien iemand een A3 formaat van dit spel wenst te krijgen, kan een Whatsappbericht naar het nummer 8409694 gestuurd worden.

De slogan van de stichting is.”Gi Pasi meki den yunguwan no go lasi”.

SK

error: Kopiëren mag niet!