Twee verdachten te Waldeck aangehouden voor smokkel kippenbouten

Leden van het Regio Bijstand Team West (RBTW) hebben na verkregen en uitgewerkte informatie op zaterdag 3 december in een auto die geparkeerd stond aan de Malabarweg in het ressort Waldeck, Nickerie,  twee mannen aangehouden.

Volgens verkregen informatie was dat voertuig geladen met een grote partij “kippenbout”, die gesmokkeld zou worden naar Guyana. Bij een ingesteld onderzoek troffen agenten inderdaad een hoeveelheid dozen met kippenbout aan.

Volgens de bestuurder I.S. had hij motorpech, waardoor hij zijn weg niet kon vervolgen. De andere man bleek een vreemdeling te zijn die illegaal in Suriname verblijft en tegen de politie zei dat hij via Guyana zou afreizen naar Venezuela.

Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het voertuig en de hoeveelheid kippenbout zijn hangende het onderzoek in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd I.S. voor smokkel door de politie in verzekering gesteld, terwijl de andere verdachte in vreemdelingenbewaring is opgehouden.

error: Kopiëren mag niet!