Leidster kindertehuis aangehouden – Vrouw verdacht van branden kind met heet strijkijzer

De politie van de afdeling Jeugdzaken binnen het Korps Politie Suriname heeft op donderdag 24 november de 28-jarige vrouwelijke verdachte S. op haar werklocatie opgespoord en aangehouden. De agenten gingen na telefonisch het bericht te hebben ontvangen dat er twee kinderen in een tehuis waren mishandeld en medische hulp nodig hadden, naar de locatie voor onderzoek. 

In het kindertehuis werd bij aankomst van de agenten in eerste instantie alleen het kind aangetroffen van wie men vermoedt dat zij geld van de leidster S. had weggenomen. Dit kind zei de agenten, dat er een ander kind in het tehuis was, dat verwond was met een heet strijkijzer. De leidster. die ook in het tehuis werd aangetroffen, zei tegen de politie dat het kind met de brandverwonding op dat moment afwezig was, wat echter een leugen bleek te zijn. Het kind met de brandverwonding werd na een zoekactie door de agenten in het tehuis aangetroffen.

Dat gewonde kind hield de politie voor, dat zij door de leidster S. met een heet strijkijzer was gebrand, omdat zij tijdens het strijken voor een van de andere leidsters een ander kind per ongeluk met een strijkijzer had gebrand.

Dit kind liep daardoor 2e graads brandwonden op. Het ander kind dat vermoedelijk geld van de leidster S. had weggenomen, blijkt zowel door S. als haar levenspartner te zijn mishandeld. Geen van de twee kinderen is na de mishandelingen voor medische hulp naar een arts gebracht.

Leidster S. werd direct in de kraag gevat en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de vrouw hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!