Doorstart na vijf jaar afwezigheid van Inter-Guyanese Spelen

Suriname, Guyana en Frans-Guyana maken deze dagen een doorstart met de Inter-Guyanese Spelen (IGS). De Spelen werden afgelopen donderdagavond officieel voor geopend verklaard, waarmee de terugkeer van het multi-sportevenement na een afwezigheid van vijf jaar een feit was.

De driedaagse landencompetitie begon vrijdag met meer dan 400 atleten en officials die deelnamen aan negen sportonderdelen. Het zijn de grootste Spelen in de Guyana’s wat betreft het aantal deelnemers en disciplines. Atleten uit Guyana, Suriname en Frans-Guyana bestrijden  elkaar op de onderdelen atletiek, badminton, wielrennen, volleybal, tennis, voetbal, tafeltennis, zwemmen en basketbal.

Bij de aanvang van de IGS in het National Stadium, Providence in Guyana, onderstreepten de sprekers het belang van een gezamenlijke aanpak van sportontwikkeling in het drielandenblok. “Ik ben zeer verheugd hier te zijn bij de doorstart van de Inter-Guyanese Spelen”, sprak minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) tijdens de opening. 

De bewindsvrouwe zei, dat het altijd goed is om talenten van jongs af aan te ontwikkelen. “Het is ook goed als we samen met onze buurlanden een forum hebben om zulke meetmomenten te organiseren. Als deze meetmomenten goed op gang komen kunnen we ook buiten onze regio het podium bereiken en onze landen op een waardige wijze presenteren.” 

error: Kopiëren mag niet!