Interne opsporing gelast voor ‘Bordo’

Recent circuleerden er berichten in de media, dat Joël Martinus, alias ‘Bordo’, door het Korps Politie Suriname (KPS) wordt opgespoord, wegens betrokkenheid bij de zaak rond een drugsvliegtuigje, dat onlangs werd opgegraven. Diverse media hebben ook bericht, dat ‘Bordo’ mogelijk het land zou zijn ontvlucht. 

De woordvoerder van het Korps Politie Suriname, Milton Bisschop, gaf vrijdagmiddag tegenover Dagblad Suriname nog aan, dat er geen bijzonderheid te melden was over deze zaak. Maar, ‘s avonds verscheen een intern document van het Korps Politie Suriname in de media, waarin de opsporing van ‘Bordo’ wordt gelast. Hij wordt verdacht van moord, medeplegen/medeplichtigheid tot moord; doodslag, medeplegen/medeplichtigheid tot doodslag; deelneming criminele organisatie; bedreiging met misdrijf; overtreding Wet Verdovende Middelen en overtreding Wet Money Laundering.

Bisschop bevestigt tegenover Dagblad Suriname dat het om een officieel (intern) document van het KPS gaat. 

Dagblad Suriname heeft overigens vernomen, dat de graafmachine operator, die het drugsvliegtuigje begraven had, wordt vermist. De man zou vermoedelijk vermoord zijn. Dit is niet officieel bevestigd door het KPS. 

Uitstaand vonnis in Frankrijk

‘Bordo’ stond al internationaal gesignaleerd, hetgeen het reizen voor hem naar het buitenland praktisch onmogelijk maakt. Hij werd namelijk op 1 maart 2018 in hoger beroep door een rechter in Parijs, Frankrijk, veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar voor het organiseren van drugstransporten. De Franse rechter achtte bewezen dat Martinus in de periode van 2016 tot 2018 zes mannen naar de Franse stad Le Mans had laten afreizen om cocaïne te smokkelen. Bolletjes drugs werden in Frans-Guyana geslikt en werden via Parijs naar Le Mans vervoerd. Het zou in totaal zijn gegaan om zo’n 40 kilo. Martinus, ‘Bordo’, zou in deze periode zelf ook enkele keren zijn afgereisd naar Frankrijk.

error: Kopiëren mag niet!