VOETBAL
Selecties FIFA Wereldbeker 2022 – in cijfers
DOOR CHRIS DINSDALE

20 november 2022 – 18 december 2022 – De FIFA Wereldbeker vindt plaats in Qatar, met 32 ​​teams die strijden om de titel Wereldkampioen. De Argentijnse ster Lionel Messi speelt in zijn vijfde FIFA Wereldbeker, aangezien de Premier League de best vertegenwoordigde toplaag is en bijna 20% van alle spelers afzendt.

Gastland Qatar opent op 20 november het toernooi tegen Ecuador in het Al Bayt Stadion in Al Khor. Regerend kampioen Frankrijk begint hun campagne met een duel tegen Australië in het Al Janoub Stadion. De vaste favoriet Brazilië neemt het op tegen Servië in Lusail, terwijl Duitsland en Spanje – die elkaar op 27 november zullen ontmoeten in een langverwachte Groep E-wedstrijd – aftrappen tegen respectievelijk Japan en Costa Rica.

Sinds de eerste FIFA Wereldbeker in 1930 hebben slechts 12 nationale teams een Wereldbekerfinale bereikt, en slechts acht daarvan gingen door met het in de wacht slepen van de trofee — allemaal van de voetbalgrootmachten van Europa en Zuid-Amerika. Europese landen hebben drie van de laatste vier finales betwist.

In vier weken tijd worden in totaal 64 wedstrijden gespeeld op acht locaties, met de finale op 18 december in het Lusail Iconic Stadium.

FIFA World Cup 2022 Finals draw:

Group A: Qatar, Ecuador, Netherlands, Senegal
Group B: England, Iran, USA, Wales
Group C: Argentina, Saudi Arabia, Mexico, Poland
Group D: France, Australia, Denmark, Tunisia
Group E: Spain, Costa Rica, Germany, Japan
Group F: Belgium, Canada, Morocco, Croatia
Group G: Brazil, Serbia, Switzerland, Cameroon
Group H: Portugal, Ghana, Uruguay, South Korea

error: Kopiëren mag niet!