FIFA-voorzitter Infantino stelt zich zonder tegenstand kandidaat voor derde termijn.

FIFA-voorzitter Gianni Infantino krijgt nog vier jaar de leiding over het bestuursorgaan van het voetbal nadat geen enkele kandidaat zich heeft aangemeld om hem uit te dagen.

De FIFA zei donderdag dat de 52-jarige Zwitserse advocaat de enige persoon was die aan de race deelnam tegen de tijd dat de deadline van de ene op de andere dag verstreek – precies vier maanden voor de verkiezingsdag op 16 maart in Kigali, Rwanda.

Infantino won in 2016 een race met vijf kandidaten om Sepp Blatter te vervangen, en werd in 2019 zonder tegenstand herkozen.

Hij is nu van plan om na het WK 2026 in de Verenigde Staten, Canada en Mexico aan te blijven.

De aanstaande herverkiezing van Infantino voor de baan van $ 3 miljoen per jaar is misschien niet zijn laatste ambtstermijn.

Volgens de FIFA-regels mag hij weer meedoen om tot 2031 aan de macht te blijven voor een nieuwe WK-cyclus.

Infantino heeft zijn presidentschap consequent ingezet om de inkomsten van de FIFA te verhogen om meer geld naar federaties over de hele wereld te sturen.

Hij wil dat andere landen de kloof met Europa en Zuid-Amerika dichten, die elk team hebben voorzien om in alle 21 WK-finales te spelen.

Europa en Zuid-Amerika zullen concurrerende biedingen indienen om het WK 2030 te organiseren, dat in 2024 door FIFA-leden zal worden gestemd.

error: Kopiëren mag niet!