CLO-actie legt Paramaribo niet lam

De actie die door Ronald Hooghart, voorzitter van de federatie van ambtenarenvakbonden Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), heeft donderdag 17 november redelijk wat mensen op de been gebracht. Het waren er echter niet genoeg om de stad lam te leggen, zoals Hooghart had aangekondigd, maar er werd door de actievoerders gelopen in het binnenstad. Onder andere bij Kwakoe, door de Jodenbreestraat en langs het parlementsgebouw werd gemarcheerd. 

“Wo tap a her foto. Ik roep iedereen op om bij Kwakoe te verzamelen. Je kan nauwelijks brood kopen of taxi betalen. Dokter betalen is onmogelijk.” Dit zei Hooghart woensdag toen hij de actie opriep. Hij  heeft de leden van zijn bond opgeroepen om actie te voeren.

Ook anderen deden mee met de actie van donderdag. Zo waren Michael Sallons van de WOOW (Werknemers Organisatie bij Openbare Werken) en parlementariër Stephen Tsang (NDP) op de been. Ook Rodney Cairo, voorzitter van de militaire bond Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM), was aanwezig. Hij sprak de menigte toe en gaf aan dat hij onlangs een petitie heeft overhandigd aan de Nationale Assemblee en de President. Hij gaf aan dat de discrepantie in de loonstructuur voor militairen en gepensioneerden van defensie te groot is geworden in vergelijking met anderen. De VRM wil onder andere een salarisverhoging van 150%.

Eerder hebben militairen bij de VRM ook geprotesteerd samen met de leden van de Surinaamse Politie Bond (SPB). Cairo benadrukte dat hij de bond geen val van de regering val en dat hij slechts opkomt voor de rechten van militairen. De trend van nu en dan actievoeren als gevolg van de financieel-economische en sociaal-maatschappelijke toestanden in het land, heeft zich in de afgelopen tijd voortgezet. 

error: Kopiëren mag niet!