De Argentijnse minister van Arbeid zei dat inflatie geen prioriteit is, maar Qatar World Cup

Slechts zes dagen voor de start van het WK, dat Argentinië als grote favoriet heeft, stak de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Sociale Zekerheid van dat land, Kelly Olmos, haar enthousiasme voor het WK in Qatar niet onder stoelen of banken en zei: “ Dan werken we verder aan de inflatie, maar laat Argentinië eerst winnen”.

“Ik geloof dat we de hele tijd aan inflatie moeten werken, maar één maand zal geen groot verschil maken, aan de andere kant, vanuit emotioneel oogpunt, vanuit het oogpunt van wat het betekent voor alle Argentijnen.” “We willen dat Argentinië kampioen wordt”, zei de minister tegen Opinión pública van Channel 9.

Olmos ging ondertussen terug naar de tijd van de civiel-militaire dictatuur van Argentinië en herinnerde zich het WK van 1978 dat in haar land werd gehouden, temidden van de de facto regering. “We zaten midden in het militaire proces, we werden vervolgd, we wisten niet wat er met ieder van ons zou gebeuren […]. Argentinië was kampioen, we gingen allemaal naar buiten om het te vieren. Toen gingen we verder met de realiteit, de realiteit is onvermijdelijk, maar in het midden kunnen we vieren, vieren … “

“Als de Argentijnen als geheel een vreugde kunnen hebben… Ik denk dat het Argentijnse volk een vreugde verdient, om niet alleen hun team als een kampioen te zien, maar [Lionel] Messi als de kampioen,” concludeerde ze.

error: Kopiëren mag niet!