Protesterende militairen overhandigen petitie aan directeur Kabinet van de President

Zoals donderdag gestemd door de leden van de Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM) werd vrijdagochtend 11 november bij het Assembleegebouw geprotesteerd, samen met leden van de Surinaamse Politie Bond (SPB). De politiemannen hebben daarbij de militairen verwelkomd. 

Rodney Cairo, voorzitter van de VRM, heeft een petitie ingediend bij het Kabinet van de President. Die werd in ontvangst genomen door Bidjaikoemar Moensi, directeur Bestuurs en Administratieve Aangelegenheden. 

De VRM wil onder andere een salarisverhoging van 150%. Cairo benadrukte, dat hij de bond geen val van de regering wil en dat hij slechts opkomt voor de rechten van militairen. 

Moensi beloofde de petitie te zullen overhandigen aan president Chandrikapersad Santokhi en gauw contact te maken met de bond.

error: Kopiëren mag niet!