Militaire vakbond VRM in actie

De militaire vakbond Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM) gaat vanaf vrijdag in actie. Dat is donderdag tijdens een algemene leden vergadering besloten

“Oen nefit anga no wang mang. We gaan geen chaos creëren, maar in vrede onze rechten zoeken. Ook al word je uitgelokt, ga jezelf niet verdedigen door te vechten”, benadrukt voorzitter Rodney Cairo.

“We willen verandering. We gaan op eisen wat we moeten krijgen”, zegt hij verder, terwijl leden van de bond juichen. “Kunnen we dit oplossen met een schrijven naar de president?”, was de vraag en de groep militairen gaf te kennen dat ze die optie niet meer willen, omdat het genoeg is geweest.

Vanwege strategische redenen wilde de voorzitter geen exacte informatie geven over hoe het actieplan eruitziet. In 42 jaar zijn ze niet goed behandeld en de waardering die ze moeten krijgen blijft ook weg. Dit zijn de voornaamste redenen waarom de bond nu in staking gaat.

GW

error: Kopiëren mag niet!