In the Stars: Een geliefde Surinaamse Nederlander

Inleiding

Roy Oemrawsingh was een man, die zeer geliefd was bij iedereen. Iedereen kon hem op elk moment om advies vragen. Hij hield van zijn werk en van zijn patiënten. Hij was een deskundige huisarts in Rotterdam. De patiënten hielden ook van hem.

Studie

Op 29 juni 1953 zag Roy het levenslicht in Nickerie, Suriname. Zijn schooljaren heeft hij in Paramaribo doorgebracht. Op jonge leeftijd verhuisde hij naar Nederland. De koude winters waren echt geen pretje. Hij had heimwee naar zijn geboorteland. Hij beet op zijn tanden en slaagde vol lof van de middelbare school. Daarna begon hij aan de studie geneeskunde in Amsterdam.

Roy rondde zijn artsenopleiding af en vestigde zich als huisarts in Rotterdam. De mensen vonden het heel fijn om patiënt van Roy te zijn. Hij nam altijd zijn tijd om goed naar de patiënt te luisteren. Hij maakte lange dagen. Zijn echtgenote, zijn grote liefde, was zijn doktersassistente. Zij zorgde ervoor, dat ook in de huisartsenpraktijk alles goed verliep.

Suriname

De slechte economische situatie in Suriname is het gespreksonderwerp bij vele Surinaamse Nederlanders. Het is onbegrijpelijk, dat de regeringen vanaf 1975 niet erin geslaagd zijn om Suriname welvarend te maken. Hierover sprak Roy Oemrawsingh met zijn vrienden en familieleden. Hij keek reikhalzend uit naar de dag, dat de veranderingen in Suriname ingezet zouden worden.

Stichting Arth

Deze netwerkorganisatie is opgericht op 24 december 1997. Roy Oemrawsingh was een aantal jaren voorzitter van Stichting Arth. In deze organisatie waren vele Surinaamse Nederlanders, veelal academici en professionals. De levenspartners waren ook deelnemers. De bijeenkomsten waren goed en leerzaam. De kinderen van de deelnemers waren ook aanwezig op de jaarlijkse familiebijeenkomst. Anno nu zijn deze kinderen volwassenen en de professionals in Nederland of elders in de wereld. Deze professionals lopen met het idee Stichting Arth nieuw leven in te blazen. Een moderne netwerkorganisatie is zeker de moeite waard.

Vele deelnemers van Stichting Arth waren aanwezig bij het afscheid en de dag van de crematie. Roy Oemrawsingh heeft heel veel tijd aan stichting Arth besteed. Dat heeft hij met liefde gedaan. Hartelijk dank daarvoor.

Levensgenieter

Roy Oemrawsingh was een supporter van Ajax. Hij hield van zingen en van de vakanties in tropische landen en cruises. 

De dierbare momenten met Roy zullen de familieleden en vrienden ook blijven koesteren. 

Fantastische man

Roy Oemrawsingh hield van zijn echtgenote, zijn zoon, zijn schoondochter en zijn drie kleinkinderen. Hij was een zorgzame en fantastische man. Een paar citaten van het lied “In de Stars”van Benson Boone: Quote: “You took the best of my heart and left the rest in pieces”/ “I don’t wanna say goodbye cause this one means forever”/ “Now you’re in the stars” Unquote.

Een man met een groot hart heeft ons op 13 oktober 2022 verlaten. Een goede reis.

Dennis Lapar

error: Kopiëren mag niet!