China schenkt US$ 200.000 voor aanschaf anti-pandemische en medische benodigdheden

Om de gevolgen van de Covid-19-pandemie het hoofd te bieden heeft Suriname een financiële injectie groot US$ 200.000 gekregen van de Volksrepubliek China. Dat geld is bestemd voor de aanschaf van anti-pandemische en medische benodigdheden. De ondertekening van de overhandigingsovereenkomst was woensdag 2 november op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

Naast Suriname zijn ook enkele Caribische staten in aanmerking gekomen voor deze donatie. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken noemt de donatie een van importante relevantie, omdat deze bestemd is voor de publieke gezondheidszorg. Hij spreekt zijn waardering uit voor de geste vanuit China, die hiermee vriendschappelijkheid en behulpzaamheid toont.

Ambassadeur Han Jing zegt dat dit een gebaar is dat van belang is voor de instandhouding van de vriendschappelijke relatie tussen China en Suriname. Hij geeft verder aan dat China het van cruciaal belang vindt om bevriende naties te ondersteunen bij het herstel van de impact die Covid-19 heeft gehad op economieën en hun gezondheidszorg. De diplomaat hoopt dat mede dankzij deze injectie het Covid-19 virus volledig de kop ingedrukt wordt in Suriname.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zegt zeer verheugd te zijn met de ondersteuning. “Het staat als een paal boven water dat ontwikkelingslanden, die een fragiele economie en gezondheidszorg hebben, het meest de impact zullen voelen van Covid-19.”

Volgens Ramadhin zal de donatie het ministerie helpen om in te spelen op het lenigen van de huidige noden binnen de gezondheidszorg.

error: Kopiëren mag niet!