57-jarige vrouw dood aangetroffen op perceel te Powakka

Het lichaam van de 57-jarige Christina Orasi is zondag 16 oktober door agenten van het politiebureau Paranam op een perceel te Powakka aangetroffen.

De agenten gingen na een melding naar de locatie voor onderzoek. Bij aankomst troffen zij de moeder van de overleden vrouw aan. Zij zei, dat Christina en haar man op een ander adres in het dorp wonen, en dat haar dochter steeds na een ruzie met haar man haar woning verliet en bij de moeder haar intrek nam.

Christina Orasi kreeg vrijdag 14 oktober weer ruzie met haar partner en ging om af te koelen naar haar moeder. Het bevreemde de moeder, dat haar dochter zaterdagavond 15 oktober onrustig was, al haar kleren inpakte om terug naar haar woning te gaan. De moeder verzocht haar dochter niet weg te gaan en om zondag 16 oktober op klaarlichte dag te vertrekken. Toen de moeder in slaap was gevallen, is de dochter toch vertrokken. 

Op een bepaald moment werd de moeder wakker en zag haar dochter niet. Ze ging op onderzoek uit en zag Christina roerloos op de grond liggen, en alarmeerde haar zoon, die ook in het dorp woont.

Een arts stelde officieel de dood van de vrouw vast. Volgens het voorlopig onderzoek bestaat het vermoeden, dat de vrouw al twee tassen naar de hoek had gebracht en terug was gekeerd om andere tassen op te halen, waar haar lichaam werd gevonden.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lijk ter obductie door de politie in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

  • Uit het persbericht van het Korps Politie Suriname van maandag 17 oktober blijkt niet hoe de vrouw om het leven is gekomen.
error: Kopiëren mag niet!