Vier verdachten van beroving taxichauffeur aangehouden – Taxi deels gesloopt aangetroffen te Santigron

Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) hebben zaterdag 8 oktober na verkregen en uitgewerkte informatie vier verdachten van beroving van een taxichauffeur op een woonadres te Zorg en Hoop in Paramaribo opgespoord en aangehouden. Het gaat om S.B. (29), P.M. (24), Q.M. (25) en Sh.B. (28). Het viertal is na hun aanhouding overgedragen aan de Recherche van Regio Midden, die belast is met het verdere onderzoek.

Uit het voorlopig politieonderzoek kwam naar voren, dat deze vier verdachten op donderdag 29 september een taxichauffeur hebben beroofd in de Abigaelslustweg in het district Wanica. De chauffeur deed van deze gewapende beroving aangifte bij de politie van het bureau de Nieuwe Grond. 

De taxichauffeur heeft verklaard, dat hij op een gegeven moment slaap achter het stuur kreeg en besloot via genoemde weg te rijden naar een pension in de buurt voor het huren van een kamer om uit te rusten. Ter hoogte van pandnummer 22 kon hij echter de slaap niet meer volhouden. Hij parkeerde de auto langs de berm, zonder het portier op slot te doen en viel in slaap in de auto. Op een bepaald moment werd hij overrompeld door drie gewapende mannen die in het zwart gekleed waren. Onder bedreiging van vuistvuurwapens gingen de verdachten er vandoor met de taxi, die hij had gehuurd, en met zijn persoonlijke spullen zoals zijn Surinaams paspoort, zijn Staatsziekenfonds- en identiteitskaart.

Het gehuurde voertuig werd twee dagen later onbeheerd in het dorp Santigron aangetroffen. De auto was gedeeltelijk gesloopt en deels met een zwarte spuitbom gespoten. Terwijl het onderzoek gaande was, heeft de verdachte Q.M. getracht de voorbumper te verkopen bij een autoverhuurbedrijf, waar de taxichauffeur de wagen had gehuurd. De eigenaar van het bedrijf herkende de bumper van zijn auto positief en schakelde direct de politie in.

Aan de hand van de beschrijvingen van het voertuig waarin Q.M. zich verplaatste lukte het de leden van het RBTM het viertal te Zorg en Hoop aan te houden. 

Bij een ingesteld onderzoek in de auto van de verdachte Q.M. troffen agenten de twee achterlichten van het gestolen voertuig in de kofferbak aan. De achterbumper troffen agenten in de woning aan. Zowel de achterlichten als de achterbumper werden door de politie in beslag genomen.

De vier verdachten werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte Q.M. in verzekering gesteld, terwijl de andere drie na verhoor zijn heengezonden.

error: Kopiëren mag niet!