Nederlands bedrijf wil fabriek voor diervoederadditieven in Suriname opzetten voor Noord- en Zuid-Amerikaanse markt

Sylda Holding BV uit Nederland – gevestigd in Hedel, gemeente Maasdriel, provincie Gelderland – heeft de intentie om in Suriname diervoederadditieven te produceren voor de Noord- en Zuid-Amerikaanse landbouwindustrie. Daarvoor wil het bedrijf in Suriname een fabriek opzetten. De voedingssupplementen zullen vooral als vervanging dienen van antibiotica, aldus directeur-eigenaar Henry van den Bighelaar in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS). 

De directeur van Sylda Holding bracht dinsdag 4 oktober een bezoek aan president Chandrikapersad Santokhi. Tijdens de ontmoeting heeft hij de plannen en visie om in Suriname te investeren gepresenteerd aan het staatshoofd.

Van den Bighelaar merkt op dat er in diervoeding te veel preventie antibiotica is verwerkt. “Dit, zodat de dieren harder groeien. Economisch is het zeer rendabel, maar milieutechnisch zeer slecht.” Antibiotica in de voedselketen kan zorgen voor resistentie voor dit geneesmiddel. De voedingssupplementen die de ondernemer zal produceren, moeten ervoor zorgen dat de toepassing van antibiotica flink verminderd of vermeden kan worden in de agrosector. 

Volgens Van den Bighelaar was president Santokhi onder de indruk van de presentatie en hij heeft alle medewerking toegezegd.

De directeur geeft verder aan dat zijn onderneming voor werkgelegenheid zal zorgen. Hij heeft ook onder woorden gebracht dat in de eerste fase ruim 3 miljoen euro geïnvesteerd zal worden, en dat ongeveer 40 Surinamers een boterham zullen verdienen. “Hierna zullen we alleen maar uitbreiden. Binnen een jaar moet het bedrijf van de grond komen”, aldus Van den Bighelaar.

  • Een rondje Googelen levert zeer weinig informatie op over het bedrijf Sylda Holding BV. Het bedrijf is gevestigd te Hedel aan de Wethouder Jan Feterisstraat 10. Ook Sylda Ingredients BV is op dat adres gevestigd en beide vormen een ‘fiscale eenheid’. Verder zijn op hetzelfde adres geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken Palion Ingredients BV en Sylda Liquids BV, dochterondernemingen van de holding. Het gaat volgens de Kamer van Koophandel en Fabrieken om een financiële holding. 
  • Het bedrijf is niet te vinden op social media en het heeft ook geen eigen website. De directeur, Henry van den Bighelaar, heeft een emailadres via compuserve.com. 
  • De naam directeur Henry van den Bighelaar komt ook voor bij het in de gemeente Velddriel gevestigde bedrijf Palital Feed Additives als ‘directeur Business Development’. Dit bedrijf heeft ook een vestiging in Guangzhou City, China, en in het Belgische Antwerpen, zo is te lezen op de website van dit bedrijf.Eind januari 2019 werd Van den Bighelaar van Palital Feed Additives in Velddriel in Zaltbommel uitgeroepen tot de Bommelerwaardse ondernemer van het jaar. Palital is producent van diervoedingssupplementen.
error: Kopiëren mag niet!