Medewerkster (23) bedrijf aangehouden voor diefstal en verduistering

Vrouw saboteert camerasysteem, maar vergeet dat er een backup-systeem is…..

De 23-jarige M.G. is donderdag 29 september door de politie van het bureau Lelydorp voor diefstal en verduistering aangehouden. Tegen de vrouw was aangifte gedaan door een 27-jarige ondernemer.

Volgens de aangever was de vrouw als manager aangesteld in zijn zaak aan de Indira Gandhiweg. De jonge vrouw, die ongeveer een jaar in dienst was, werd belast met het beheren van de kassa, het inboeken van de dagopbrengsten en het versturen van de gelden naar Paramaribo. Aangezien het de ondernemer was opgevallen, dat hij al enige tijd de beelden van zijn zaak niet via haar mobiel kon bekijken en dat zij een groot geldbedrag niet kon verantwoorden, vermoedde hij dat zij zich schuldig maakte aan strafbare feiten.

Enkele uren na de aangifte werd de ondernemer door een medewerker van het camerabedrijf in kennis gesteld, dat het camerasysteem van zijn zaak ongeveer drie maanden door de verdachte was gesaboteerd. Zij haalde daarbij de HSDL-plug uit de router, waardoor het camerasysteem uitviel. Ondanks deze handeling van haar, werd er echter een back-up gemaakt die alles heeft opgevangen.

Bij het bekijken van dit back-up systeem, werd gezien hoe de vrouw op maandag 26 september de producten die ze had verkocht niet aansloeg op de kassa, maar de gelden apart zette. Een deel daarvan stopte ze vervolgens in haar broekzak. Dit heeft zij dus gedurende zo’n 3 maanden gedaan.

De werkgever schakelde direct de politie in en de jonge vrouw, die op dat moment aan het werk was, kon worden aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de vrouw door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!