Situatie rapport dag 211
DOOR JORDI BOU

De mobilisatie van 300.000 reservisten door Vladimir Poetin is een erkenning dat de Russische president zijn voorraad gewillige vrijwilligers heeft uitgeput om in Oekraïne te vechten, hebben Britse defensiechefs gezegd.

In zijn dagelijkse inlichtingenbriefing zei het Britse ministerie van Defensie ook dat Rusland waarschijnlijk moeite zal hebben om de extra reservisten op te halen die nu worden opgeroepen voor dienst in het conflict.

Controlegroep OVD-Info zei woensdag dat bijna 1.400 mensen in 38 Russische steden zijn vastgehouden tijdens anti-oorlogsprotesten.

Ondertussen heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy de Algemene Vergadering van de VN in New York verteld dat Rusland “rechtvaardige bestraffing” moet ondergaan voor zijn invasie van Oekraïne.

error: Kopiëren mag niet!