St. Nationaal Monument Kind met Beperking Suriname houdt teken- en schilderdag in Paramaribo Zoo

De stichting Nationaal Monument Kind met Beperking Suriname heeft in samenwerking met het directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur  een kunst activiteit gehouden met als slogan ‘Iedereen hoort erbij en dat maakt mij blij’. 

Kinderen tussen 10 en 15 jaar zonder beperking en personen met een beperking tot 25 jaar kregen de gelegenheid te schilderen en te tekenen onder begeleiding van de Nola Hatterman Art Academy. Dit vond zaterdag 21 september plaats in de Paramaribo Zoo.

De stichting tracht met het organiseren van activiteiten voor deze doelgroep, waarbij kinderen zonder een beperking worden betrokken, het taboe over mensen met een beperking te doorbreken.

Kinderen van Huize Betheljada en de Mr. Huber Stichting hebben zich creatief kunnen uiten met verf, kleurpotloden en kleurkrijt. De werkstukken van deze pilot zullen dienen als inspiratie voor het ontwerp van een monument voor het kind met een beperking. Het monument zal staan in het teken van een menswaardig bestaan, dat ook deze doelgroep verdient.

Cultuur-directrice Roseline Daan is van mening dat er meer gedaan moet worden voor mensen met een beperking, in het bijzonder kinderen. “Het gaat om mensen en mensen hebben waarde. Dit betekent dat ze niet alleen weggestopt moeten worden in een opvangcentrum, maar dat ook de samenleving het nodige doet om bij te dragen aan hun vorming”, aldus Daan.

error: Kopiëren mag niet!