Ingebruikname Wageningen pompgemaal een feit

Met tevreden blikken hebben boeren in het rijstdistrict Nickerie zondag 18 september de ingebruikname van de eerste nieuwe pomp van het pompgemaal Wageningen door minister Parmanand Sewdien van Landbouw,Veeteelt en Visserij (LVV) bijgewoond. Binnen 16 maanden moeten de twee overige pompen vervangen en draaiende zijn in Wageningen.

De ingebruikname werd ook bijgewoond door districtscommissaris (dc) van Nickerie Senrita Gorbardhan, Assembleeleden van Nickerie, directieleden en medewerkers van de bedrijven Buro CITE
Engineering consultant in Paramaribo en Kuldipsingh N.V.

De pompen zijn gekocht uit een lening van de staat Suriname bij de Exim Bank of India voor 8.6 miljoen Amerikaanse Dollar en zijn gebouwd door het Indiaas bedrijf Kirloskar Brothers Limited N.V.

Jarick Waaijer, directielid Cite, gaf mee dat na 70 jaar de pomp vervangen is. Wat het bedrijf aan werkzaamheden aannam was een uitdagende klus, maar is toch met succes voltooid.

“Het licht schijnt al, 52% van de begroting van het ministerie gaat enkel naar de investeringen in Nickerie. Sinds wij aanzitten hebben wij bergen verzet om Nickerie tot bloei te brengen. En ik mag u vertellen dat de firma’s voor hun geleverde diensten nog geen rooie cent hebben ontvangen,” waren de openingswoorden van de LVV-minister.

“Als alle drie pompen van pompgemaal Wageningen werken, wil dat zeggen dat er 30.000 hectare meer padie inzaai zal zijn per jaar en 100 miljoen Amerikaanse Dollar aan deviezen in het land.”

error: Kopiëren mag niet!