“Met mijn salaris kom ik niet uit, maar ik probeer wat te betekenen”

“Aan een baan komen is heel moeilijk, zelfs een baan als dienstvrouw”, zegt Astra in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname. Zij heeft momenteel geen baan en helpt haar man met zijn kleine business. 

“Mijn man heeft twee bussen en met die bussen rijdt hij kinderen naar en van school. Doordat ik geen baan heb kunnen vinden, help ik hem met het rijden van schoolkinderen. Hij hoeft dus geen extra persoon in dienst te nemen. Aan de ene kant krijg ik wel een vervelend gevoel”, zegt Astra.

“Het wordt dan te zwaar voor hem. Hij geeft mij dan mijn lekkers en ook nog geld voor het huishouden. Toen ik een baan had als dienstvrouw, had ik mijn eigen zakcentje en draaiden wij het huishouden samen en daarnaast gaf hij mij ook wat geld voor mezelf, iets dat niet veel mannen doen. Hij doet het nog steeds, maar ik merk dat het nog moeilijker is geworden. Ondanks dat hij zijn best doet, komen wij niet uit, alles wordt duur en nu het vakantie is baal ik daar heel erg van. Ik hoop dat ik in de komende periode wel geluk heb en een baan kan vinden.”

Een andere vrouw geeft aan dat het voor haar ook moeilijk is. Zij zat een paar maanden thuis en had geen inkomen, maar zij is inmiddels gestart met werken. Zij doet de oppas en maakt ook huizen schoon.

“Ik werk van 6 tot 4 soms 5 uur in de middag. Het lijkt vermoeiend, maar ik ben blij dat ik weer kan werken. Er zijn velen die nu geen baan hebben of kunnen vinden. In deze moeilijke situatie is het heel stressend, de prijzen blijven maar omhoog gaan en de belastingen lopen ook op. Keer op keer heb je een verhoging en als je geen geld hebt of niets hebt op zak, geeft het je een heel vervelend gevoel. Een gevoel alsof je niets kan betekenen voor je zelf of de mensen om je heen, alsof je vastgebonden bent. Die pijn kan je niet uithuilen, schreeuwen noch delen met anderen. De koers maakt het nog erger en de andere dingen veranderen daardoor ook. Met mijn salaris kom ik niet uit, maar ik probeer wat te betekenen voor mij en mijn  gezin. Ik hoop dat de situatie wel veranderd, want er zijn velen die het niet kunnen redden”, benadrukt de vrouw.  

TM

error: Kopiëren mag niet!