Suriname en Nederland worden nooit gelijke partners

Het is een feit dat vele politici die participeren in ons politiek bestel in twee landen wonen, omdat bij velen hun gezinsleden een andere nationaliteit bezitten dan de Surinaamse nationaliteit. In de meeste gevallen de Nederlandse nationaliteit. De politicus zelf bezit de Surinaamse nationaliteit waardoor hij zijn politieke carrière in Suriname kan ontplooien. Hij meent dan een echte Surinamer te zijn, terwijl zijn familie/gezin dat niet is.

Waarom de familieleden de Surinaamse nationaliteit niet aannemen is, omdat zij die in het politiek bestel zijn, er zelf niet van overtuigd zijn dat ze Suriname beter kunnen maken. Doordat die overtuiging er bij hun niet is, hebben zij een veiligheidsklep gezocht voor familieleden door een andere nationaliteit te verkiezen. Hun gezinsleden hebben ze veilig gesteld. Hun kinderen kunnen betere scholen bezoeken met hoogstaand onderwijs genieten, terwijl de echte Surinaamse kinderen het moeten doen met ons een kapot onderwijssyteem. Hierdoor is er een grote scheefgroei in ontwikkelingsniveau. 

Gezegd mag worden dat zij dus erg slim zijn geweest en het arme volk dom hebben gehouden. Als je zelf niet instaat bent geweest je eigen familie en of gezin te overtuigen dat zij oprecht ook van dit land moeten houden door te kiezen voor de Surinaamse nationaliteit, ben je in principe geen Surinaamse politicus maar een verkapte vorm van een verrader. Je bent namelijk bezig echte, authentieke Surinamers, die hier wonen en werken en alle slagen nemen, voor de gek te houden. 

De Nederlandse politiek kent dit verhaal. Ze weten dat deze politici in twee landen vertoeven. Dit is reeds 1975 bekend, ook tijdens het militaire regime was dit het geval. De Surinaamse politicus wiens familie in het buitenland vertoeft zal nimmer  zijn een consequent standpunt tegen Nederland in te nemen uit vrees dat de Nederlandse regering oftewel de veiligheid-en of belastingdienst, achter hun familie en tegoeden kan gaan. De Nederlandse politici weet dat. Vandaar dat Suriname altijd een ondergeschikte functie zal hebben naar de Nederlandse politiek toe. Ze zullen nimmer in staat zijn ons land op te bouwen, want dat hebben we reeds  40 jaar lang gezien. Ze vertoeven in twee landen waardoor ze parttime politicus hier spelen, terwijl hun familie in een land vertoeft welke een triple A status geniet in de wereld. Waarom gunnen deze zogenaamde helden van Suriname, die echte Surinamers deze liefde niet? 

error: Kopiëren mag niet!