Oude vete uit de hand gelopen

Ene Majokko Jelly is met een schotwond in de rug overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het slachtoffer was aangetroffen op de poli te Brownsweg en is door de ambulance van Nieuw Koffiekamp naar het AZP vervoerd.

Het slachtoffer is reeds gestabiliseerd. Hij was toen niet aanspreekbaar en verdere gegevens van hem zijn vooralsnog niet bekend. Het geval heeft zich voorgedaan op een goudveld te Nieuw Koffiekamp. Het zou vermoedelijk gaan om een oude vete rond een telefoon die op een gegeven moment uit de hand zou zijn gelopen.

De verdachte in deze is reeds aangehouden en overgebracht naar het station. Het zou gaan om een zekere S.K. alias ‘Kodak’. ‘Kodak’ heeft het slachtoffer met een vuistvuurwapen in zijn rug geschoten. Het wapen is nog niet achterhaald. 

Politiebericht

Het Korps Politie Suriname bericht dinsdag 12 september, dat de politie van het bureau Brownsweg zondag 11 september na een schietincident vijf verdachten te Klaaskreek heeft aangehouden. Het gaat om de S.K. en C.A., beiden (20), de twee 17-jarigen S.A. en M.P. en P.N. (24).

Dit vijftal wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het schietincident op 11 september te Nieuw Koffiekamp, waarbij Jelson M. geraakt is aan zijn rug.

Het voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachten vermoedelijk een oude vete hebben met het slachtoffer. Volgens getuigen bevonden de mannen zich in een kamp en op een bepaald moment hoorde zij schoten af gaan. Hierna liepen de vijf verdachten dehetkamp uit en namen plaats in een auto waarmee zij de plek verlieten. Met assistentie van de politie van Klaaskreek kon het vijftal worden aangehouden.

Het slachtoffer werd in bewusteloze situatie voor medische hulp overgebracht naar de R.G.D.-poli van Nieuw Koffiekamp. Van daaruit is hij met de ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Jelson is ter verpleging in de ziekeninrichting opgenomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten door de politie in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

error: Kopiëren mag niet!