Gouden huwelijk echtpaar Rahmoe-Ramsaroep

Het echtpaar Rahmoe-Ramsaroep is gehuldigd in verband met hun gouden huwelijksjubileum. Het Burger Informatie Centrum van het districtscommissariaat Wanica Noord-West bericht het volgende daarover op haar Facebook-pagina.

Districtssecretaris Baboelal bracht de felicitaties over aan het echtpaar. Zij kregen een bloemstuk, felicitatiekaart en een ingelijste foto.

Echtgenoot Rahmoe Mohamed Saheed zag het levenslicht op 31 januari 1952 in het district Suriname en komt uit een gezin van 10 kinderen; waarvan hij de 10de is (8 jongens en 2 meisjes). De heer Rahmoe Mohamed Saheed heeft 10 jaren op Welgedacht C weg gewoond en is daarna verhuisd naar Leiding 17. Hier heeft hij 17 jaren gewoond en is daarna verhuisd naar het huidig adres (Welgedacht C weg no. 327) alwaar hij tot heden ten dage woonachtig is. Hij heeft de lagere school bezocht te O.S. Koewarasan. Nadien heeft hij de ouders geholpen met landbouw en veeteelt. Hierna heeft hij gewerkt te Santopolderweg voor Surland. Ook mag vermeld worden dat hij hier ongeveer 30 jaren zijn krachten heeft verleend. Ook heeft hij op de markt van de Indira Gandhiweg voor ongeveer 7 jaren gewerkt als voorman. Als bijbaantje werkte hij bij landbouwshop Garib voor ongeveer 17 jaren. Zijn hobby is hengelen.

Echtgenote Ramsaroep Wadjiboennisa zag het levenslicht op 5 oktober 1956 in het district Paramaribo en heeft gewoond te Leiding 11. Zij komt uit een gezin van 11 kinderen waarvan zij de 7de is (7 meisjes en 4 jongens). Zij bezocht de lagere school te Leiding 11. Nadien heeft zij een handje geholpen in het huishouden en de landbouw. Vlak na het huwelijk heeft ze haar schoonouders geholpen met de landbouw en veeteelt. Haar hobby is fietsen.

Het huwelijk kwam via de oom (mamoe) van dhr. Rahmoe tot stand. De oom van hem en de moeder van mw. Ramsaroep hebben elkaar ontmoet, waar de oom vertelde dat hij een neefje heeft dat nog moest trouwen. Zo kwam de heer Rahmoe Mohamed Saheed thuis bij mevrouw Ramsaroep Wadjiboennisa. Ongeveer 3 maanden daarna stapten ze in het huwelijksbootje. Samen heeft het echtpaar 1 zoon en 2 dochters, 9 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. Zij doen nu ook aan sociale werkzaamheden als het neerkomt op donaties en bezoeken de moskee regelmatig. Het echtpaar verklaart dat beloften nakomen, verdraagzaamheid en wederzijds respect heeft geleid dat ze vandaag zolang samen zijn.

error: Kopiëren mag niet!