C-47 stelt regering ultimatum voor terugdraaiing EBS-tarieven

De vakcentrale-C-47 heeft de regering een ultimatum van twee weken gesteld om de recente doorgevoerde verhogingen van de stroomtarieven terug te draaien. Dat heeft ze gisteren, 12 september, in een brief aan president Chandrikapersad Santokhi laten weten. De eerste verhoging van de stroomtarieven van 15% was eerder reeds ingevoerd, en de tweede verhoging van 10% is per 1 september ingegaan.

De doorgevoerde verhogingen van de stroomtarieven zijn volgens C-47 tegen de gemaakte afspraken met de sociale partners. De afspraak is om het rapport van Ernst & Young, waarin is opgenomen het traject om een kosteneffectief tarief vast te stellen, eerst uit te voeren en daarna te komen tot een eventuele aanpassing van de energietarieven. “Wat wij merken is dat men is afgestapt van deze afspraak zonder daarover met voornoemde partijen terug te koppelen”, aldus staat in de brief.

C-47 verwijst naar een eerder schrijven van 5 augustus. Daarin werd de regering al in kennis gesteld van het besluit van de Assemblee van de Arbeid van de vakcentrale om de regering ertoe te bewegen de verhoging van de energietarieven aan te houden.

In de brief aan president Chandrikapersad Santokhi wijst C-47 op de verslechterende sociaal-maatschappelijke omstandigheden waaronder het grootste deel van de samenleving gebukt gaat. De koers is letterlijk op hol geslagen en de prijzen van goederen stijgen dagelijks. Het verhogen van de energietarieven zal een verdere verhoging met zich meebrengen, omdat het door de handel wordt doorberekend in de prijzen.

Als organisatie die midden in de samenleving staat zegt C-47 dat ze geen andere keus heeft dan te kiezen voor de werkers. De vakcentrale zegt geen enkele vorm van actie uit te sluiten en hoopt daarom dat de regering tegemoet komt aan de gestelde eis om de verhoogde stroomtarieven terug te draaien.

SS

error: Kopiëren mag niet!