Echtpaar Dwarka-Badal viert gouden huwelijk

Het echtpaar Dwarka-Badal was zaterdag 10 september 50 jaar getrouwd. Het Burger Informatie Centrum (BIC) van het districtscommissariaat Wanica Zuid-Oost bericht het volgende daarover op haar Facebook-pagina.

Het echtpaar kreeg bezoek van districtscommissaris Mohamed Shafiek Goelaman vergezeld van de districtssecretaris Stephen Dompig, de adjunct districtssecretaris mevr . Sanches R. en dhr. Bhikhie N. Het echtpaar ontving een bloemstuk, een felicitatiekaart en een ingelijste foto. De middelen die gepaard gaan bij zo een jubileum worden overgemaakt op een bankrekeningnummer opgegeven door het echtpaar, aldus het BIC Wanica Zuid-Oost.

Echtgenoot Dwarka, Siergobien, is geboren in het district Suriname op 28 december 1951. Hij is het oudste kind uit een gezin van 4 kinderen. Op 15 jarige leeftijd begon hij als operator te werken voor het bedrijf Ramdjan. Na bijkans 2 jaar werkte hij ook als operator voor bedrijf Sewdajal. Na 5 jaar ging hij richting West Suriname en werkte daar eveneens als operator. Hij besloot voor een andere uitdaging te gaan en oefende hetzelfde beroep uit voor het bedrijf Rudisa tot zijn pensionering. Als hobby heeft hij voetballen. Naast zijn hobby is hij ook bezig met machines.

Echtgenote Badal, Kamaldei, is geboren in het district Suriname en zag het levenslicht op 2 oktober 1953. Zei komt uit een gezin van 6 kinderen waarvan zij het laatste kind is. Haar baan begon ze als loket ambtenaar bij Surpost en daarna als zegel beheerster tot haar pensionering. Naast haar dagelijkse baan is zij als vrouw en moeder de motor van haar gezin.

Het huwelijk van het echtpaar is gearrangeerd door een broer van mevrouw Badal. Het huwelijk voltrok zich in het district Suriname op 10 september 1972. Het echtpaar heeft 3 dochters en 1 zoon en 11 kleinkinderen. Als geloofsovertuiging belijdt het echtpaar het hindoe geloof.

Als hoogtepunt in het leven van het echtpaar gaven zij aan het opzetten van hun eigen woning en reizen naar het buitenland. De hedendaagse activiteiten van het echtpaar zijn landbouw en houden van koeien. Daarnaast genieten ze van hun kleinkinderen.

error: Kopiëren mag niet!