Suriname en Dominicaanse Republiek verstevigen bilaterale betrekkingen

Sinds 1 maart 1979 onderhouden Suriname en de Dominicaanse Republiek diplomatieke betrekkingen. De minister van Buitenlandse Zaken van de Dominicaanse Republiek, Roberto Álvarez, is nu op werkbezoek in Suriname.

Hij had dinsdag een onderhoud met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Op het departement zijn ook twee Memorandums of Understanding getekend. 

De beide ministers hebben van gedachten gewisseld over handel en investeringen en over een politieke samenwerking tussen beide landen. Er is ook over politieke kwesties van landen op het westelijk halfrond gesproken en over de samenwerking binnen regionale organisaties.

Minister Ramdin geeft aan, dat Suriname wil werken aan het versterken van de relatie met het Dominicaanse republiek. “Er zijn in de regionale context een aantal issues die uitgelegd moest worden. Dat heeft minister Roberto Álvarez gedaan. Wij gaan de gesprekken voortzetten”, aldus de bewindsman. 

De Memorandums of Understanding hebben overigens betrekking op samenwerking op het gebied van handel, technische-en politieke samenwerking. “Een gezamenlijke commissie moet op het gebied van handel en technische samenwerking het traject uitzetten. We denken dat het mogelijk is om nog meer handel te drijven met de Dominicaanse Republiek en investeringen van daaruit naar hier te halen”, geeft de minister aan.

De bewindsman merkt op dat er nu regelmatig politieke consultaties zullen zijn tussen beide landen. De regeringsfunctionaris benadrukt dat het voor Suriname niet alleen belangrijk is om relaties buiten de regio te verstevigen. “Het is cruciaal om ook de betrekkingen binnen de regio te intensiveren.”

error: Kopiëren mag niet!