“Velen kunnen het niet overleven en niet eens genieten van het leven”

“Nu tellen wij in alle drie gevallen de centjes, bij het hebben, uitgeven en ontvangen”, zegt een vrouw tegenover Dagblad Suriname.

“Zodra je de winkel binnenstapt tel je hoeveel je hebt of kan missen. Bij het pakken van wat je nodig hebt, tel je alles voor je zelf goed en bij de kassa ga je ook moeten kijken of alles klopt. Je moet op alles letten, tot die ene SRD die men vaak genoeg als snoep wil geven. Ik vind het heel jammer dat het leven zo moeilijk is geworden. Het is vakantie en velen kunnen niet meer genieten als hoe zij gewend waren in de vakantie. Het uit eten, lekker koken, op stap gaan of met de familie op avontuurlijke tripjes gaan kan niet echt. Niet eens van een pakje lekkers kan men genieten”, benadrukt de vrouw.

“Die ene Hals die 10 cent was, is zelfs 50 cent nu geworden, heel erg. Dat ene pak je Festival dat SRD 2,50 was is nu SRD 10 andere SRD 15. Ik vraag me af hoe de kinderen nu genieten.”

“Aan het eind zijn zij ook moe van klagen. Ik las dat enkele kinderen het niet leuk vinden hoe hun ouders zo hard moeten werken en de uitkomst daarvan is, dat de prijzen van basisgoederen nog hoger klimmen in de winkel. Dus niemand mag praten, anders wordt het van kwaad tot erger, dit is me een straf. Maar, ik blijf hopen dat er een verandering komt. Want velen kunnen het niet overleven en niet genieten van het leven.”

TM

error: Kopiëren mag niet!