Zes verdachten stelen in opdracht goederen van houtconcessie Mapanegebied

Zes verdachten zijn zondagmiddag 21 augustus voor de diefstal van een Daf truck, een bromfiets, generatoren, een paar hoses en accu’s door de politie van het bureau Paranam en het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) aangehouden.

Het gaat om de twee 27-jarigen Stanley R. en Steven R., W.M. (28), R.M. (23), de 32-jarige J.B. en de 18-jarige Tavion, die ervan verdacht worden eerder op die dag de diefstal te hebben gepleegd in het Mapanegebied in het politie ressort Paranam.

De benadeelde B.D. deed die middag aangifte van de diefstal bij de politie van het bureau Paranam. Agenten van de politiepost Redi Doti hadden vermoedelijk de zes verdachten aangehouden. Een gemengd team van de politie die naar de locatie ging voor onderzoek, trof de zes verdachten en de buitgemaakte spullen aan in het Mapanegebied.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de zes in opdracht van ene Kent de goederen hadden weggenomen vanuit een houtconcessie terrein. Hierna moesten de verdachten de goederen brengen naar een landing van hetzelfde bedrijf aan de Afobakaweg.

Naar zeggen van de aangever, die tevens waarnemend-directeur is van het bedrijf te Afobaka, is hij de persoon  die aangeeft welke opdrachten uitgevoerd moeten worden en dat Kent niet werkzaam is voor het bedrijf.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn deze verdachten door de politie in verzekering gesteld. De goederen zijn in beslag genomen en de zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio in het Mapanegebied in het politieressort Paranam-Midden.

error: Kopiëren mag niet!