LVV traint AdeKUS-studenten in plantvermeerderings technieken

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV), heeft een training in plantvermeerderingstechnieken verzorgd op de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS). Deze training werd vrijdag 19 augustus verzorgd aan zestien studenten van de studierichting agrarische productie in duurzame landbouw.

Tijdens deze training werd de deelnemers geleerd hoe het aanmaken van plantmateriaal van vruchtbomen geschied. Hierbij hebben de agrarische voorlichters van het directoraat Landbouw, de studenten technieken zoals marcotteren, oculeren en enten bijgebracht.

Het ministerie en de universiteit hebben besloten samen te werken en vaker trainingen te verzorgen aan de studenten. De cursisten zullen de opgedane kennis toepassen met als doel diverse citrus variëteiten te vermeerderen om uiteindelijk kwalitatief goed plantmateriaal ten verkoop te bieden aan de samenleving.

Soedeshchand Jairam, directeur Landbouw, sprak de studenten toe en gaf hen mee dat waar de wereld zoekt naar voedsel. Volgens hem kan Suriname bijna zelfvoorzienend zijn, gezien de potentie en kennis die er is, maar vooral de vruchtbaarheid van onze gronden.

error: Kopiëren mag niet!