Buschauffeur die op 5 juli voetganger (64) aanreed en vervolgens niet stopte aangehouden

Het Korps Politie Suriname bericht vrijdag 19 augustus, dat op woensdag 17 augustus de 38-jarige buschauffeur L.S. door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op zijn woonadres aan de Crombiestraat in Paramaribo is opgespoord en aangehouden. De verdachte blijkt in het bezit te zijn van een rijbewijs, dat hangende het onderzoek is ingevorderd.

Na gepleegde overleg met het Openbaar Ministerie is Lorenzo door de politie achter slot en grendel geplaatst.

De man had op 5 juli op de Mijnzorgweg de 64-jarige voetganger Lachmipersad Soebhag aangereden en reed vervolgens door, het slachtoffer in hulpeloze toestand achter. Het slachtoffer overleed op zaterdag 23 juli in het ziekenhuis.

De Verkeersunit van Regio Midden, die belast is met het onderzoek van de aanrijding, heeft geconstateerd dat het verkeersslachtoffer op 5 juli over de Mijnzorgweg liep, richting de Indira Gandhiweg. Ter hoogte van pand no.68 werd hij door de autobus aangereden, die in dezelfde rijrichting over de weg reed.

Met zwaar lichamelijke letsels werd het slachtoffer, dat niet aanspreekbaar was, in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De buschauffeur wist geruime tijd uit handen van de politie te blijven.

error: Kopiëren mag niet!