VOETBAL
Manchester United transferonrust

DOOR CHRIS DINSDALE

22 augustus 2022 – Het 31e Premier League-seizoen van Engeland is aan de gang, met Champions League-kwalificatie, felle rivaliteit, titelglorie of degradatie allemaal in 380 boeiende wedstrijden. Manchester United kende hun slechtste start van een Premier League-seizoen sinds 1992 en staat tegenover rivalen Liverpool, omdat hun transferbeleid voortdurend onder de loep wordt genomen.

Manchester United heeft het tijdens de zomerse transferperiode geplaagd en kreeg zware kritiek voor een betreurenswaardig transferbeleid sinds de pensionering van Sir Alex Ferguson. De nieuwe coach Erik ten Hag is gefrustreerd over het vermeende falen om de primaire doelen te ondertekenen, evenals de voortdurende wrijving met Cristiano Ronaldo. Nieuwe rekruten die deze zomer zijn getekend, zijn onder meer Christian Eriksen (ongebonden) en Lisandro Martinez van Ajax.

United heeft de afgelopen tien jaar meer uitgegeven aan transfers dan enige andere club in de top vijf van Europa. Meer dan £ 1 miljard is uitgegeven aan 33 acquisities, waaronder Paul Pogba, Harry Maguire en Romelu Lukaku.

error: Kopiëren mag niet!