President Santokhi bevestigt vertrek minister Achaibersing – Nog geen besluit genomen

President Chandrikapersad Santokhi wenst de Surinaamse gemeenschap, met inachtneming van de privacy van betrokkene, aan te geven, dat de minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, enige tijd geleden heeft aangegeven dat hij vanwege strikt persoonlijke redenen, zijn portefeuille beschikbaar wenst te stellen.

Uit respect voor de privacy en de persoonlijke omstandigheden van minister Achaibersing is met zorg omgegaan met deze kwestie.

Inmiddels heeft minister Achaibersing zijn voornemen schriftelijk op zaterdag 13 augustus aan president Chandrikapersad Santokhi doen toekomen. Het Staatshoofd heeft aan minister Achaibersing aangegeven dat de brief met de meest urgente aandacht zal worden behandeld en dat er zeker begrip is voor de persoonlijke situatie van de minister.

Omtrent het accepteren van het aangeboden ontslag is door de President geen besluit genomen, omdat met alle zorg en vanuit verschillende invalshoeken deze onvoorziene situatie goed overwogen moet worden.

Ondertussen vraagt de Regering dat een ieder de privéomstandigheden van de minister van Financiën en Planning respecteert en de verdere ontwikkelingen terzake rustig afwacht.

error: Kopiëren mag niet!