SRD 45 miljoen in zaak recufraude teruggevorderd en gestort

In de zaak van de recufraude op het ministerie van Financiën en Planning  is inmiddels een bedrag van SRD 45 miljoen teruggevorderd en gestort op de rekening van het ministerie. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken (BIBIS) verstrekte deze informatie dinsdagmiddag 16 augustus tijdens een openbare vergadering van de Nationale Assemblee. Ramdin sprak namens minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning  die afwezig was.

Er is ook beslag gelegd op een aantal roerende goederen die gekocht zijn met de gestolen gelden. De minister zei geen nadere informatie te kunnen verstrekken, aangezien het strafrechtelijk onderzoek gaande is. Het onderzoek bevindt zich nu een de fase van het gerechtelijk vooronderzoek. 

In de recufraude zaak is via de Centrale Bank in totaal SRD 59,3 miljoen gestort op de bankrekening van de verdachten Robert Koendjbihari  en Mosa Rother. Beide verdachten zijn voortvluchtig.

Daarnaast zijn vijf personen in verzekering gesteld, waaronder het hoofd van de afdeling Comptabiliteit van het ministerie van Financiën en Planning , een bode op het ministerie en een neef van de voortvluchtige Mosa Rother.

SS

error: Kopiëren mag niet!