Actievoerders willen nu openlijk regeringsval

Organic Movement gaat nu openlijk voor de val van de regering Santokhi-Brunswijk. Dat hebben de actievoerders bekend gemaakt. Er was zaterdag 13 augustus echter weinig animo voor het protest bij Kwakoe onder normale burgers.

Er waren wel politici en vakbonden aanwezig. Ronald Hooghart (NDP), Michael Sallons, Steven Reyme (A20) en ook de NDP Assembleeleden Stephen Tsang en Ilona Edwards. Zoals eerder waren ook veel politiemensen en militairen op de been.

Hooghart die ook de betwiste vakbondsvoorzitter is van de CLO zei, dat de ‘oranje jongens’ weg moeten. Volgens hem stellen zijn het land in dienst van de European. De buitenfunctie gestelde hoofdinspecteur van politie Sergio Gentle waarschuwde zijn aanhang, dat alles nog duurder zal worden. Hij stelde dat burgers niet meer in staat zullen zijn om te overleven. Volgens de dissidente politieofficier gaat dat maken dat er meer mensen op straat zullen komen.

Organic Movement had voor vandaag acties aangekondigd nabij het monument van Kwakoe in Paramaribo. De eerste acties begonnen op maandag 18 juli. Honderden mensen hebben toen geprotesteerd tegen het beleid van de regering.

Onder aanvoering van exponenten van de Surinaamse Politiebond, waaronder Raoul Hellings en Sergio Gentle, maar ook anderen zoals Maisha Neus, Stephano Biervliet en Curtis Hofwijks en Dave van Aerde, werd agressief geprotesteerd voor het Kabinet van de President, de Nationale Assemblee en op het Onafhankelijkheidsplein. De mensen waren enorm verhit en er werd toen ook al “Weg met Chan!” geschreeuwd. De actie had een heel agressief karakter en er werd zelfs geprobeerd om het Kabinetsgebouw te bestormen. 

  • In Dagblad Suriname van maandag 15 augustus meer over het protest van zaterdag 13 augustus.
error: Kopiëren mag niet!