Gebroken dijk tussen plantages Rust en Werk en Margaretha zorgt voor zorgwekkende situatie

Bewoners van het district Commewijne hebben donderdag aan de bel getrokken. De dijk is op twee plekken gebroken en zwampwater stroomt hierdoor naar zee. Dit zorgt er dus voor, dat de zwamp leegloopt bij eb en bij vloed komt het water, dat heel zout is, in het zwampgebied terecht. De vissers die daar varen moeten op een gegeven ogenblik stapvoets gaan varen vanwege een heel laag waterpeil. 

Boomstokken en zandzakken hebben het probleem niet opgelost. De bewoners zien graag dat de minister van zowel Openbare Werken als die van Regionale Ontwikkeling en Sport er werk van maakt om dit te rehabiliteren.

Districtscommissaris biedt gemeenschap al helpende hand

Districtscommissaris Mohamedsafiek Radjab van Commewijne heeft inmiddels er al werk van gemaakt om na te gaan welk gebied het zwaarst getroffen is.

Hij geeft tegenover Dagblad Suriname te kennen, dat het hierbij niet gaat om een omgeving buiten het gezichtsveld van de burgers dat dicht bij zee ligt. Het gaat volgens hem om een dijk tussen plantage Rust en Werk en plantage Margaretha. Een ressortraadslid van het ressort Margaretha heeft ook al aangegeven, dat het probleem niet van nu is. Al eerder moesten zandzakken worden geplaatst ter voorkoming van verdere vernietiging en verzakking. De grote golven van de zee vreten continu alle zand op. Het ligt in de bedoeling dat er mangrovebomen geplant worden. 

Oplossingsmodel

De districtscommissaris is dus met man en macht bezig de situatie te herstellen. Alhoewel hij de nodige stappen richting de minister van Openbare Werken reeds heeft gedaan, heeft hij vernomen dat uit zelfredzaamheid van de bewoners een eigen graafmachine is ingezet die twee uur verwijderd was van de plek. Het ministerie van Openbare Werken zal volgens de burgervader dan samen met de persoon het probleem aan moeten gaan pakken.

GW

error: Kopiëren mag niet!