Politieke sterkte van onlangs actievoerende politieke partijen

Een week terug heb ik in een krantenartikel de politieke partijen DA’91 en PRO meegenomen in de strijd van politieke partijen die acties voeren in Paramaribo om de regering Santokhi-Brunswijk naar huis te sturen.Ten onrechte heb ik deze twee politieke partijen erbij gehaald, terwijl zij niet op het plein aanwezig waren. Mevrouw Angelic del Castilho (voorzitter van DA’91) heeft mij erop geattendeerd, vandaar mijn correctie in dit artikel. 

In dit artikel zal ik weer deze mini politieke partijen (op verzoek van enkele lezers) in beeld brengen, omdat de lezers vaak wat in krantenartikelen verschenen is, vergeten.

Ik zal in dit artikel ook aandacht besteden aan de RR-en DR-leden van Paramaribo (hoeveel zetels naar de diverse politieke partijen zijn gegaan).

Ik zal ook aandacht besteden aan de RR- en DR-leden in de verschillende districten. Men zegt vaak dat kennis macht is. Iedereen in Suriname praat over de politiek, maar zodra je ze vraagt hoe zetels berekend worden van DNA en op regionaal niveau, raken zij in de war en zeggen zij: “Stel mij geen moeilijke en gekke vragen”.

Hardeo Ramadhin

error: Kopiëren mag niet!