Expositie inheemse en Javaanse cultuur bij directoraat Cultuur

In verband met de Dag der Inheemsen en de Javaanse Immigratie op 9 augustus heeft het directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur enkele activiteiten gepland. De medewerkers van de afdelingen Cultuurstudies, Cultuur en gemeenschapscentra (CGC), en Algemene Culturele Zaken (Acuza) hebben een aantal inheemse en Javaanse culturele en traditionele bezienswaardigheden opgezet in de expohal van het directoraat. 

Deze expositie is vrijdag 5 augustus geopend en duurt tot en met vrijdag 12 augustus.

“Het is onze taak om de diverse culturen te belichten en te doen aan kennisoverdracht”, aldus onderdirecteur Clifton Braam. “Met het aantreden van het nieuwe directieteam, is getracht om zaken die in verval waren geraakt weer op te pakken. De algemene hal is voorzien van een airco en ons thema ‘Wi Na wan’ is geschilderd op de muren. Dit is nu onze officiële mini-expo ruimte”, zegt Braam. 

Aan de grote toename van aanvragen voor hulp, is te merken dat het directoraat weer zichtbaar is voor de samenleving. Zo hebben enkele scholen gevraagd om steun bij kennisoverdracht aan hun leerlingen. “We gaan enkele van onze mensen naar verschillende scholen sturen en daar wordt er een mini-expositie opgezet over Javanen en inheemsen terwijl andere medewerkers een demonstratie zullen geven van de facetten van beide culturen.”

Op de openingsdag van de expo heeft het personeel van het directoraat Cultuur geleerd om een inheemse hoofdband te binden, waarna kasiri en peprewatra werd genuttigd. Dit alles in het kader van teambuilding.

error: Kopiëren mag niet!