“Wang fu tide, nanga wang fu tamara is er niet meer”

“De prijzen van de groentesoorten zijn niet stabiel. Je hoort overal een andere prijs.” Dit geven consumenten aan in een gesprek met Dagblad Suriname.

De groentesoorten zijn ook duur op de Centrale Markt. “Je kon vroeger de moeite nemen om van bijvoorbeeld Geyersvlijt naar de stad te gaan, maar nu koop ik mijn dingen liever in de buurt. De markt die eerste hulp was, is nu ook een dure apotheek.”

Een standhouder zegt, dat hij nog geen verschil ziet wat de aanloop op de markt betreft. “Integendeel zie ik dat een paar standhouders wegblijven of om de ene dag komen verkopen. De prijzen van de groentesoorten zijn namelijk even hetzelfde gebleven, misschien zelfs gestegen met een SRD, maar daaraan kunnen wij ook niet veel doen. Ook toen groente goedkoop was, zag je geen aanloop. Om eerlijk te zijn is de hele markt over het algemeen achteruit gegaan door de situatie en het trage beleid. Niets is meer hoe het was, maar dat is te verwachten. Na zo een harde val ga je veel meemaken, maar ik verwachtte juist dat wij een beetje moderner zouden zijn of dat wij allen vooruit zouden gaan, maar wij zijn integendeel achteruit gegaan”, zegt de standhouder. 

“Ik zie het helemaal niet meer zitten om als standhouder mee te doen met de verkoop. In een andere branche gaan is ook een groot offer, maar je gaat het uiteindelijk moeten proberen. Nu leven wij niet op zekerheid. De methode die ik vroeger gebruikte, namelijk wang fu tide nanga wang fu tamara, werkt niet meer. Ik hoop echt dat wij betere dagen tegemoet gaan, want op zo een manier leven, werkt niet.”

TM

error: Kopiëren mag niet!