Vicepresident Brunswijk hoort leiding Korps Politie Suriname aan

Leiding politie distantieert zich van uitspraken Politiebond over minister Amoksi

De leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft woensdag 27 juli een bezoek gebracht aan vicepresident Ronnie Brunswijk op diens kabinet. Brunswijk heeft tijdens dit bezoek de totale leiding verwelkomd en aangehoord. 

De korpsleiding onderstreepte tijdens dit onderhoud dat zij zich niet kan vinden in de oproep van de Surinaamse Politiebond (SPB) gedaan op 26 juli. In een algemene ledenvergadering heeft de SPB unaniem besloten het vertrouwen op te zeggen in de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi.

In het gesprek met vicepresident Brunswijk heeft de korpsleiding duidelijk gemaakt dat zij zich in totaliteit distantiëren van dit besluit. Ook waarnemend korpschef Ruben Kensen was aanwezig.

Met klem heeft Brunswijk benadrukt, dat het ministerschap van Kenneth Amoksi onveranderd blijft.

Tegelijk wees hij er ook met nadruk op, dat het vakbondswerk goed moet worden verricht en geen misbruik mag worden gemaakt van de invloed verkregen uit de vereniging van hun leden. Andere vakbonden van korpsen die vallen onder het ministerie van Justitie en Politie hebben zich eveneens gedistantieerd van de uitspraak van de SPB.

Vicepresident Brunswijk heeft te kennen gegeven, dat elke zaak, met betrekking tot lotsverbetering van het KPS, zijn goedkeuring geniet. Waar nodig en mogelijk zal hij dan ook ondersteunen. 

De handelwijze van de bond in deze kwestie stemt hem daarom niet goed, zo meldt het directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident.

error: Kopiëren mag niet!