“Er valt weinig leuks te doen voor tieners in de vakantie”

De vakantie nadert en enkele tieners geven tijdens een gesprek met de redactie van Dagblad Suriname aan dat zij al uitkijken naar een vakantiejob. “Er valt niets te doen in de vakantie voor ons. Een evenement is maar voor even en er zijn ook geen sportactiviteiten gepland voor de vakantie. Mijn ouders werken normaal, dus ik moet het voor me zelf leuk maken”, zegt een tiener.

“Een werk komt voor mij heel goed uit, daarbij kan ik mijn eigen schoolspullen kopen of iets leuks voor mezelf doen. Mijn ouders hebben het nu al moeilijk en mijn vader gaf aan dat hij ongeveer SRD 6.000 moet hebben voor schoolbenodigdheden voor mij en mijn twee broertjes. Ik denk veel meer zelfs, maar ik hoop dat de telling van mijn vader goed is. De prijzen van schoolbenodigdheden zijn heel hoog. Daarom vind ik het handig een werk te zoeken. Maar ,eentje vinden is niet gemakkelijk. Vele bedrijven zijn niet in staat om extra personeel in dienst te nemen en dan speelt de leeftijd ook een rol. Maar, ik blijf hopen”, aldus de tiener.

Bottse, een andere tiener die broeken aan het zoeken was voor het komend schooljaar, zei dat hij al een jaar werkt. “Ik combineer school en werk en het werkt voor mij. Dus er is geen sprake van werk zoeken bij mij, misschien een verhoging. Ik werk en help mijn ouders met het een en ander. Uit mijn salaris koop ik dingen voor mezelf en voor mijn zusje, daarnaast help ik ook met het kopen van goederen voor de basisvoeding. Hierdoor heeft mijn moeder het ietsje minder zwaar. Als ik tussendoor busgeld nodig heb dan schiet mijn moeder dat graag voor, dat is als ik al helemaal blut ben. Maar, zolang mijn moeder nog geld heeft is het goed voor mij. Mijn vader betaalt de huur en de andere nutsvoorzieningen en dat is ook veel. Dus mijn werk komt heel goed uit”, zegt Bottse.

“Mijn vader en ik hebben toch wel afgestemd om de schoolspullen samen te kopen voor het komend schooljaar, dus mijn moeder kan haar aandacht dan vestigen op wat er nodig is voor de voorraad. Het is deels dus gedekt.”

Een andere tiener zegt, dat zij ook op zoek is naar een vakantiejob. “Ik ben langer dan vier maanden bezig met een werk. Het gaat heel moeilijk. Ik had gehoopt dat ik voor de vakantie al kon beginnen met werken, maar het is helaas niet zo. Het gaat nog moeilijk voor velen om een werk te vinden, maar ik hoop dat het mij wel lukt. Enkele bedrijven hebben intussen al aangegeven dat zij niet in staat zijn mensen in dienst te nemen, dus ik zal op zoek gaan naar een werk in een kledingzaak. Werk is werk, zolang ik kan verdienen komt het goed uit. Wij hebben het allemaal moeilijk. Wij als tieners ook. Door de financiële situatie komen onze ouders niet uit. En iets leuks doen kan ook niet, heel veel activiteiten zijn intussen beperkt voor ons. Om het een beetje te verlichten ga ik moeten werken en om het ook gemakkelijk voor mij te maken”, zegt de tiener.

“Ik ben een tiener en wil ook nog iets leuks doen en die baan gaat mij kunnen helpen.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!