President heeft “Sabaku dossier” ontvangen

President Chandrikapersad Santokhi heeft zondagmiddag in het ABC radioprogramma “Welingelichte Kringen” gezegd het “Sabaku dossier” afgelopen donderdag van minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) te hebben ontvangen. Het dossier staat maandag op de agenda van een vergadering van de regeringstop. 

De uitgifte van percelen te Sabaku Village te Noord-Paramaribo zal dan bekeken worden vanuit juridische-, administratieve en ethische oogpunten. President Santokhi herhaalde hetgeen hij eerder heeft gezegd, dat de uitgifte van percelen aan personen met hoge politieke functies niet ethisch is. Zijn standpunt plaatst hij tegen de achtergrond van het feit dat duizenden mensen een perceelaanvraag hebben gedaan en na jaren nog steeds wachten op een toewijzing. 

“Gebruik GBB als politiek instrument moet ophouden”

De president zei, dat in de kwestie van gronduitgifte van percelen op het Sabaku Project men zich niet gehouden heeft aan afspraken gemaakt binnen de regering. Het ministerie van GBB is volgens hem altijd door opeenvolgende regeringen als politiek instrument gebruikt, en dat moet ophouden. Vandaar dat de regering besloten heeft om alle grondaanvragen digitaal te laten plaatsvinden en dat de verdeling van grond transparant gebeurt. Op grond van de on-line registratie van grondaanvragen zal dit jaar grond worden verdeeld. 

Binnen de regering is ondertussen ook afgesproken dat alle aanvragen van personen die politiek geassocieerd zijn, worden aangehouden. President Santokhi zei verder, dat hij ook van het project Kronenburg te Commewijne het volledig dossier heeft opgevraagd.

SS

error: Kopiëren mag niet!