Buschauffeur (40) komt om het leven bij eenzijdig verkeersongeval op Adronweg, Nickerie

De 40-jarige buschauffeur Roepeshkoemar Leda is dinsdag 5 juli bij een eenzijdig verkeersongeval op de Adronweg in het distrikt Nickerie om het leven gekomen, aldus bericht het Korps Politie Suriname.

Agenten van het politiebureau Waldeck kregen omstreeks 10.00 uur de melding dat er op de Adronweg een personenbusje in het langs de weg lopende kanaal terecht was gekomen en de dat de bestuurder zou zijn overleden. Agenten gingen naar de locatie voor onderzoek. De heer Leda werd met behulp van de brandweer uit het voertuig gehaald. De man vertoonde geen teken van leven meer. Een arts stelde officieel de dood van de man vast.

Onderzoek wees uit dat de buschauffeur werkzaam was voor een busbedrijf in Paramaribo – het zou gaan om garage Ashruf – en passagiers had afgezet aan de Adronweg ofwel de weg die leidt naar South Drain. Op de terugweg naar Paramaribo, moet de buschauffeur – die alleen in het busje was -, de controle over de besturing van het voertuig hebben verloren. Hij raakte van de weg en kwam op de rechterberm terecht. Het busje belandde vervolgens in het langs de weg lopende kanaal. 

Het busje heeft aanzienlijke materiële schade aan de voorzijde opgelopen en is ter herkeuring door de politie in beslag genomen.

In opdracht van het Openbaar Ministerie zal het lichaam van Roepeshkoemar Leda aan de nabestaanden worden afgestaan.

Het onderzoek van dit verkeersongeval is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio West.

error: Kopiëren mag niet!