NCCR overhandigt partij medicijnen van Venezuela aan Volksgezondheid

Het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) heeft dinsdag 21 juni een partij medicijnen van Venezuela  overhandigd aan het ministerie van Volksgezondheid. De partij werd in ontvangst genomen door Volksgezondheid directeur Rakesh Gajadhar Sukul. Het departement zal de medicijnen distribueren naar de Medische Zending en de Regionale Gezondheidsdienst.

De partij maakt deel uit van een schenking van 80 ton aan voedselpakketten, medicijnen en vijf motorfietsen van Venezuela ongeveer drie weken geleden. Aangezien het NCCR niet de functie van een medische instantie vervult, heeft de organisatie de medicijnen aan het ministerie overgedragen. 

Het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing coördineert als rampeninstituut alle hulpgoederen die aan Suriname geschonken worden. Intussen is ook invulling gegeven aan de behoefte van de door watersnood getroffen dorpen, die hiervoor bij het NCCR hadden aangeklopt. Binnenkort ontvangt het NCCR ook een schenking uit Guyana. 

Het NCCR heeft verder een goede samenwerking met het Caribische rampenbestrijdingsinstituut CDEMA (Caribbean Disaster Emergency Management Agency) en met de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO). 

De Surinaamse organisatie ontving afgelopen maandag ook van de PAHO een partij medische verbruiksartikelen en attributen. Ook die goederen maken deel uit van een grotere donatie. Aangegeven werd dat de distributie naar verschillende hulpbehoevende gebieden via de Medische Zending gaat. De donatie bestond uit geïmpregneerde muskietennetten, flexibele jerrycans en tassen met eerste hulpmateriaal.

error: Kopiëren mag niet!